Duurzaamheid & MVO

Dings Kartonnages staat midden in de maatschappij. We beperken onze impact op het milieu en maken juist het verschil voor onze dierbare medewerkers en gewaardeerde relaties.

Op weg naar het duurzaamste kartonnagebedrijf van Nederland!

Eerlijk verpakt!

Onze doelstellingen zijn helder: 100% groene energie, 100% veilige chemie en 0% restafval. Bij het ontwerpen van een verpakking houden we daarom ook rekening met de recycling daarvan. We streven daarom naar het gebruik van monomaterialen, want karton dat bestaat uit één materiaalsoort is gemakkelijker te recyclen. Hoe meer toevoegingen, zoals lijm, tape of laminaten er in het product zijn verwerkt, des te lastiger de recycling. Maar ook het gebruik van lichtere kartonsoorten, gerecycled karton i.p.v. virgin fibre karton en efficiënt grondstofgebruik zijn aspecten waar in het ontwerpproces al rekening mee wordt gehouden.

Contact

Behoefte aan vrijblijvend en eerlijk advies of een concrete offerte? Wil je graag even sparren over de mogelijkheden? We denken graag met je mee! Samen onderzoeken we welke verpakking, vormgeving, materiaalsoort en oplage het beste bij jouw product past. Mail of bel ons gerust, of maak een afspraak voor een bezoek aan onze kartonnagefabriek in Tegelen.

Neem contact op